Капсуле лаксо-комплекс, 50ком

Капсуле лаксо-комплекс, 50ком

480.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • хроничан затвор
  • лоше варење
  • надимање

Не препоручује се код:

  • алергије на било који састојак препарата
  • трудноће и дојења

Sastav

Састав: Кора крушине (Rhamnus frangula), морач (Foeniculum vulgare), мента (Mentha peperita), куркума (Curcuma longa), сена (Cassia angustifolia), љута папричица (Capsicum annum), бели лук (Allium stivum).

Крушина је листопадни жбун средње величине или ниско дрво које расте у влажним шумама и око водених токова. У лековите сврхе користи се кора, која се скида са младих стабала и дебљих грана крајем зиме или почетком пролећа. Употребљава се као поуздан лаксанс, наричито против хроничног затвора, хемороида и гасова. Осим тога, улази и у састав чајева за мршављење, као средство које стимулише пробаву.

Морач је важна лековита, ароматична, зачинска и хранљива биљка, која се гаји у земљама са благом климом. Лековитих супстанци има у плоду, који садржи етарско уље, са главним састојком анетолом, који спречава развој микроорганизама и даје пријатан мирис и сладак укус плоду. Улази у састав чајева за искашљавање, јер размекшава бронхијалну слуз. Морач се употребљава код блажих дигестивних поремећаја (грчеви, надимање).

Мента или питома нана садржи велику количину активних лековитих материја. У листу има највише етарског уља, карактеристичног пријатног мириса, који освежава и хлади, због присуства ментола. Управо ментол убрзава циркулацију крви, па се користи за масажу код назеба, неуралгије и реуматизма. Лековитост нане највише се испољава код гасторинтестиналних тегоба (гастритиса, надимања, лошег варења). Помаже код несанице и делује као благ и нешкодљив седатив.

Куркума је биљка пореклом из Јужне Азије и припада породици ђумбира. Она јача и олакшава пробавну функцију, подстиче и убрзава обнављање цревне флоре, стимулише функцију јетре и жучне кесе, помаже при ослобађању организма од цревних паразита и активно чисти крв. Куркума се најчешће користи као зачин, тј. као додатак јелима, али се од ње може припремати и чај.

Сена је ниска жбунаста биљка са парно перастим лишћем, као багрем. Листови су танки, кожасти, лако ломљиви, зелено-жућкасте боје. Активни састојци сене делују на нервне завршетке у зиду дебелог црева и на тај начин појачавају перисталтику црева. Ова биљка побољшава варење и делује као одличан природни лаксатив.

Папричице велике љутине (са најмање 100.000 јединица јачине), имају изразито лековита својства. Свој љути укус дугују посебном састојку, а то је алкалоид капсаицин. Љута папричица помаже код лоше циркулације, јер је снажан стимулатор протока крви; зауставља спољашња и унутрашња крварења; подстиче лучење желудачних и пљувачних жлезда и тиме појачава апетит, олакшава и убрзава варење и тако доприноси јачању организма. У спољашњој примени (у облику екстракта, фластера или вате натопљене у тинктури од најљуће паприке) папричица делује против реуматизма, неуралгије, лумбага...

Бели лук је веома распрострањена зачинска биљка. Садржи велики број биоактивних органских једињења, од којих су најзаступљенији угљени хидрати. У белом луку су присутне за људски организам веома значајне минералне материје, нарочито калијум и сумпор, а богат је и витаминима Б1, Б2, Ц, Е, К. Антимикробно дејство белог лука потиче углавном од алицина, који настаје дејством фермента алинеазе на алин – основни састојак ове биљке. Користи се у превенцији и куративи бактеријских, вирусних и гљивичних инфекција. Осим тога, побољшава варење и регулише интестиналну флору, тако да благотворно утиче на рад црева. Стимулише циркулацију, снижава крвни притисак и холестерол, смањује ризик од атеросклерозе.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

Једна капсула уз ручак и две уз вечеру. Најбољи ефекат се постиже свакодневним узимањем уз оброк. Први резултати могу се очекивати три дана након почетка терапије. У тежим случајевима узимати два пута дневно по две капсуле.

Начин чувања:

У оригиналном паковању, заштићено од светлости и влаге, на температури до 25°C, ван домашаја деце.