Јабуково сирће са шипурком, 1л
Јабуково сирће са шипурком, 1л
450.00рсд
Додатне информације
Тежина | 1.06 кг |
---|
Namena
Препоручује се за:
- дијабетес
- повишен холестерол
- повишене триглицериде
- хипертензију
- лошу периферну циркулацију
- физички и ментални замор
- лош имунитет
- авитаминозу витамина Ц
- гојазност
- лоше варење
- гихт
- артритис
- хроничан умор
- уједе инсеката
- детоксикацију организма
Не препоручује се код:
- гастритиса
- чира на желуцу и дванаестопалчном цреву
Sastav
Састав: Јабука (Malus domestica) – 30%, плод шипурка (Rosa canina) – 10%, вода, шећер и мед.
Јабука је, пре свега, добра и пријатна храна, која садржи бројне активне супстанце потребне за нормално функционисање организма. Јабуково сирће, које настаје ферментацијом јабуковог сока, природни је еликсир широког спектра лековитог деловања. Помаже код болести грла, неуредне пробаве, слабе циркулације и уопште слабе размене метерија у организму. Препоручује се и код болести срца, бубрега и крвних судова, снижава повишени крвни притисак и одличан је савезник у очувању витке линије.
Шипурак је трајан, дрвенаст и веома трновит жбун, који расте на необрађеним земљишту, по светлим шумама, поред путева и међа, по ливадама и пашњацима, од низија до планинских региона. Витаминска и лековита својства има недозрео и осушен плод, који се бере док је још тврд и наранџасто-црвене боје. Шипак је богатији витаминима од свих досад познатих природних извора. Због тога се нарочито препоручује реконвалесцентима, особама изложеним физичком и менталном напору, стресу, као и особама које пате од анемије. Активни састојци плода шипурка повољно делују на слузокожу органа за варење, тако да се примењује код лакших пролива. Присутне воћне киселине стимулишу мокрење. Осим тога, побољшава снабдевање ћелија кисеоником, јача зидове крвних судова и помаже код проширених вена. Користи се као освежавајуће средство за ревитализацију организма и јачање имунитета.
Na~in upotrebe
Начин употребе:
1. Као дијететски суплемент: 1 супену кашику размутити у чаши млаке воде и попити пола сата пре јела.
2. Као зачин: користи се у исхрани, за кисељење салате.
Начин чувања:
Добро затворено, на собној температури.