Сируп кардио-комплекс, 200мл
Сируп кардио-комплекс, 200мл
550.00рсд
Додатне информације
Тежина | 0.500 кг |
---|
Namena
Препоручује се за:
- јачање срчаног мишића
- упалу миокарда
- хипертензију
- ангину пекторис
- атеросклерозу
- лошу циркулацију
Не препоручује се код:
- дијабетеса
- ниског крвног притиска
Sastav
Састав: плод глога (Crataegi fructus), лист матичњака (Melissae folium), надземни део срдачице (Leonuri cardiacae herba), вода, шећер и мед.
Глог је једна од најлековитијих биљака која се у фитотерапији користи за лечење кардиоваскуларних тегоба. Регулише срчани ритам, јача ослабљени срчани мишић, благотворно делује на упалу миокарда, помаже код ангине пекторис и атеросклерозе. Регулише крвни притисак. Цвет и плод глога делују липолитички - обарају ниво лишег холестерола у крви. Користи се и као седатив.
Матичњак делује на више органа, захваљујући свом веома сложеном саставу. Главни му је састојак скупоцено етарско уље, изванредно пријатног мириса. Матичњак је пре свега веома цењено средство у лечењу свих депресивних стања. Осим тога, користи се у лечењу мигрене, несанице и у стањима премора услед прекомерног интелектуалног рада. Благотворно делује на систем органа за варење тиме што смањује болове и грчеве у стомаку, помаже код надимања и пролива. Такође благотворно делује на јачање срчаног мишића, па даје добре резултате код ангине пекторис и убрзаног пулса.
Срдачица је вишегодишња зељаста биљка, висине од 50 до 120 цм која расте на ливадама, пашњацима, поред путева, а цвета од јуна до септембра. У фитотерапији највише налази примену код кардио-васкуларних обољења. Помаже код артеријске хипертензије, слабости миокарда и стенокардије, нормализује срчани ритам. Посебно је ефикасна употреба срдачице у раним фазама болести срца. Активни састојци срдачице делују умирујуће, тако да она утиче на ублажавање грчева и опуштање мишића, као и против несанице. Регулише менструални циклус, смањује менструалне болове и ублажава симптоме менопаузе.
Na~in upotrebe
Начин употребе:
Једна супена кашика 3 пута дневно, између оброка.
Користити месец дана у континуитету правећи на сваких пет дана, два дана паузу.
Начин чувања:
Чувати у оригиналном паковању, заштићено од светлости и влаге, на температури до 25⁰C. После првог отварања, добро затворену амбалажу чувати у фрижидеру.