Сируп уросепт-комплекс, 200мл

Сируп уросепт-комплекс, 200мл

500.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • инфекције уринарног тракта
  • избацивање песка

Не препоручује се код:

  • дијабетеса
  • трудноће
  • дојења
  • алергије на било који састојак сирупа

Напомена:

  • Сируп уросепт-комплекс користи се само у комбинацији са тинктуром и чајем уросепт-комплекс.

Sastav

Састав: плод клеке (Juniperi fructus), плод бруснице (Vitis idaeae fructus), лист боровнице (Myrtilli folium), херба вранилове траве (Origani herba), лист брезе (Betulae folium), вода, шећер и мед.

Клека је зимзелен, врло отпоран, густо и неправилно разгранат грм. Код нас је има много, нарочито по брдским и планинским пределима. Позната је као средство за појачавање мокрења и лечење уринарних инфекција. Повољно утиче на органе за варење, поспешује знојење и циркулацију крви. Благотворно делује на плућне болести. Код спољашње употребе продире дубоко кроз кожу и делује код свих реуматских обољења.

Брусница је зимзелена, патуљаста, жбунаста биљка. Богата је антиоксидансима (антоцијанини, кверцетол, селен, витамини А, Ц, Е), супстанцама које чувају ћелије од оксидативног стреса и погубног утицаја слободних радикала, који у организму настају услед различитих спољашњих утицаја. Управо слободни радикали повећавају ризик за појаву болести срца, тумора и многих других обољења. Због присуства антиоксиданаса и њиховог благотворног утицаја на целокупно стање организма, брусница се користи као један од главних састојака препарата за јачање имунитета. Због ниског садржаја натријума (а нешто већег – калијума), брусница делује на снижавање крвног притиска. Повољно делује и на инфекције уринарних путева. Брусница снижава повишене вредности лошег холестерола (ЛДЛ) и триглицерида у крви, а повећава ниво доброг холестерола (ХДЛ). На тај начин ова биљка превентивно делује на срце и крвне судове.

Боровница је жбунаста биљка, висока до 50 цм. Код нас расте у великом мноштву, формирајући приземну флору влажних и хладних букових и четинарских шума и пропланака. Главни састојак боровнице је гликозид миртилин који се сматра биљним инсулином. Због тога се боровница у фитотерапији и користи као ефикасно средство за снижавање нивоа шећера у крви. Лечи лакше облике пролива тако што стеже слузокожу и уништава заразне клице. Отклања надимање и појаву гасова у цревима, повољно утиче на проблеме са варењем. Боровница се у фитотерапији нарочито користи за лечење инфекција уринарног тракта (бешике и простате).

Вранилова трава је вишегодишња зељаста биљка пријатног мириса. Природни препарати од вранилове траве познати су по утицају на опште стање организма. Поред тога што јача имунитет, користи се против прехлада и инфекција горњих дисајних путева. Због благотворног дејства на уринарне инфекције (изазване бактеријом Escherichia coli и гљивицом Candida), користи се као уросептик.

Бреза је дрвенаста биљка, дискретног, финог мириса листа. Лековита својства брезе су изузетна. Изразито појачава мокрење, што је веома битно у случају задржавања воде у организму. Док остали диуретици подстичу излучивање течности, задржавајући притом у организму мокраћну киселину која изазива различита реуматска обољења, у првом реду – гихт, дотле састојци брезе утичу на излучивање мокраћне киселине упоредо са излучивањем течности. На тај начин се лековитост брезе односи и на реуматска обољења, а нарочито на гихт. Осим тога, бреза утиче на јачање имунитета, и уопште на виталност организма. Користи се за лечење инфекција урогениталног тракта, нарочито простате.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

Једну супену кашику сирупа размутити у чаши воде и додати 30 капи уросепт тинктуре. Узимати по једну чашу четири пута дневно између оброка. Користити месец  дана у континуитету. У случају инфекције уринарног тракта, уз сируп и тинктуру, узимати по један витамин Ц  дневно и користити  чај уросепт-комплекс за вагинално испирање.

Начин чувања:

Чувати у оригиналном паковању, заштићено од светлости и влаге, на температури до 25ºC. После првог отварања, добро затворену амбалажу држати у фрижидеру.