Тинктура уросепт-комплекс, 50мл

Тинктура уросепт-комплекс, 50мл

450.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • инфекције уринарног тракта
  • избацивање песка

Не препоручује се код:

  • трудноће
  • дојења
  • алергије на полен или било који састојак препарата

Напомена:

  • Тинктура уросепт-комплекс користи се само у комбинацији са сирупом и чајем уросепт-комплекс.

Sastav

Састав: етанолно-водени екстракт плода клеке (Juniperi fructus), листа боровнице (Myrtilli folium), листа брезе (Betulae folium), хербе вранилове траве (Origani herba), плода бруснице (Vitis ideae fructus), хербе троскота (Polygoni avicularis herba), корена першуна (Petroselini radix), корена ехинацее (Echinaceae radix), хербе мајкине душице (Serpylli herba).

Клека је зимзелен, врло отпоран, густо и неправилно разгранат грм. Код нас је има много, нарочито по брдским и планинским пределима. Позната је као средство за појачавање мокрења и лечење уринарних инфекција. Повољно утиче на органе за варење, поспешује знојење и циркулацију крви. Благотворно делује на плућне болести. Код спољашње употребе продире дубоко кроз кожу и делује код свих реуматских обољења.

Боровница је жбунаста биљка, висока до 50 цм. Код нас расте у великом мноштву, формирајући приземну флору влажних и хладних букових и четинарских шума и пропланака. Главни састојак боровнице је гликозид миртилин који се сматра биљним инсулином. Због тога се боровница у фитотерапији и користи као ефикасно средство за снижавање нивоа шећера у крви. Лечи лакше облике пролива тако што стеже слузокожу и уништава заразне клице. Отклања надимање и појаву гасова у цревима, повољно утиче на проблеме са варењем. Боровница се у фитотерапији нарочито користи за лечење инфекција уринарног тракта (бешике и простате).

Бреза је дрвенаста биљка, дискретног, финог мириса листа. Лековита својства брезе су изузетна. Изразито појачава мокрење, што је веома битно у случају задржавања воде у организму. Док остали диуретици подстичу излучивање течности, задржавајући притом у организму мокраћну киселину која изазива различита реуматска обољења, у првом реду – гихт, дотле састојци брезе утичу на излучивање мокраћне киселине упоредо са излучивањем течности. На тај начин се лековитост брезе односи и на реуматска обољења, а нарочито на гихт. Осим тога, бреза утиче на јачање имунитета, и уопште на виталност организма. Користи се за лечење инфекција урогениталног тракта, нарочито простате.

Вранилова трава је вишегодишња зељаста биљка пријатног мириса. Природни препарати од вранилове траве познати су по утицају на опште стање организма. Поред тога што јача имунитет, користи се против прехлада и инфекција горњих дисајних путева. Због благотворног дејства на уринарне инфекције (изазване бактеријом Escherichia coli и гљивицом Candida), користи се као уросептик.

Брусница је зимзелена, патуљаста, жбунаста биљка. Богата је антиоксидансима (антоцијанини, кверцетол, селен, витамини А, Ц, Е), супстанцама које чувају ћелије од оксидативног стреса и погубног утицаја слободних радикала, који у организму настају услед различитих спољашњих утицаја. Управо слободни радикали повећавају ризик за појаву болести срца, тумора и многих других обољења. Због присуства антиоксиданаса и њиховог благотворног утицаја на целокупно стање организма, брусница се користи као један од главних састојака препарата за јачање имунитета. Због ниског садржаја натријума (а нешто већег – калијума), брусница делује на снижавање крвног притиска. Повољно делује и на инфекције уринарних путева. Брусница снижава повишене вредности лошег холестерола (ЛДЛ) и триглицерида у крви, а повећава ниво доброг холестерола (ХДЛ). На тај начин ова биљка превентивно делује на срце и крвне судове.

Троскот је једногодишња, ситна, зељаста биљка чије танке, чрвсте и разгранате стабљике пузе по земљи. Расте по угаженим местима око кућа и поред путева, а у употреби је цела биљка у цвету. Користи се као помоћно средство у лечењу чира на желуцу и дванаестопалачном цреву. Танини у троскоту ефикасно делују на заустављање пролива. Добар је диуретик, помаже код упале мокраћних канала и утиче на растварање камена и песка у бубрезима. Примењује се код проширених вена, хемороида, спољашњих и унутрашњих крварења. Препоручује се и у случају инфекција дисајних путева, као помоћно средство за искашљавање.

Першун је двогодишња, ароматична, зељаста биљка. Примењује се као диуретик, пошто стимулише рад бубрега. Осим тога, користи се и против грчева у органима за варење и код менструалних тегоба.

Ехинацеа је вишегодишња биљка, пореклом из Северне Америке. Јача одбрамбену способност организма тако што утиче на повећање броја Т-лимфоцита и леукоцита. Осим тога, повећава капацитет фагоцитозе – процес којим ћелије имуног система уништавају инфективне агенсе у случају упалног процеса. На тај начин лековити састојци ове биљке појачавају имунитет организма, скраћују трајање и ублажавају симптоме болести. Препоручује се као превентивна и допунска терапија прехладе, дуготрајних инфекција дисајних путева и уринарног тракта.

Мајкина душица је низак полужбун који расте свуда на сунчаним местима, ливадама и сувим шумским пропланцима. Највише се користи у лечењу инфекција горњих респираторних путева, нарочито бронхитиса. Веома је добро средство које размекшава бронхијалну слуз и помаже њеном избацивању. Сматра се да својим јаким антисептичким дејством може зауставити развој многих патогених клица. Још се употребљава против надимања, за боље варење хране, против пролива и цревних паразита, главобоље и несанице. Споља се користи за масажу код реуматских болова.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

30 капи тинктуре растворити у чаши воде и додати једну супену кашику уросепт сирупа. Узимати по једну чашу четири пута дневно, пре јела. Користити месец дана у континуитету. У случају инфекције уринарног тракта, уз сируп и тинктуру, узимати по један витамин Ц  дневно и користити  чај уросепт-комплекс за вагинално испирање.

Начин чувања:

На собној температури. Не излагати директној сунчевој светлости.