Чај уросепт-комплекс, 60г

Чај уросепт-комплекс, 60г

200.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • инфекције урогениталног тракта
  • упалу вагиналне слузокоже
  • појачан вагинални секрет

Sastav

Састав: херба вранилове траве (Origani herba), лист боровнице (Myrtilli folium), лист брезе (Betulae folium), лист жалфије (Salviae folium), херба хајдучке траве (Millefolii herba), лист ораха (Juglandis folium).

Вранилова трава је вишегодишња зељаста биљка пријатног мириса. Природни препарати од вранилове траве познати су по утицају на опште стање организма. Поред тога што јача имунитет, користи се против прехлада и инфекција горњих дисајних путева. Због благотворног дејства на уринарне инфекције (изазване бактеријом Escherichia coli и гљивицом Candida), користи се као уросептик.

Боровница је жбунаста биљка, висока до 50 цм. Код нас расте у великом мноштву, формирајући приземну флору влажних и хладних букових и четинарских шума и пропланака. Главни састојак боровнице је гликозид миртилин који се сматра биљним инсулином. Због тога се боровница у фитотерапији и користи као ефикасно средство за снижавање нивоа шећера у крви. Лечи лакше облике пролива тако што стеже слузокожу и уништава заразне клице. Отклања надимање и појаву гасова у цревима, повољно утиче на проблеме са варењем. Боровница се у фитотерапији нарочито користи за лечење инфекција уринарног тракта (бешике и простате).

Бреза је дрвенаста биљка, дискретног, финог мириса листа. Лековита својства брезе су изузетна. Изразито појачава мокрење, што је веома битно у случају задржавања воде у организму. Док остали диуретици подстичу излучивање течности, задржавајући притом у организму мокраћну киселину која изазива различита реуматска обољења, у првом реду – гихт, дотле састојци брезе утичу на излучивање мокраћне киселине упоредо са излучивањем течности. На тај начин се лековитост брезе односи и на реуматска обољења, а нарочито на гихт. Осим тога, бреза утиче на јачање имунитета, и уопште на виталност организма. Користи се за лечење инфекција урогениталног тракта, нарочито простате.

Жалфија је вишегодишња зељаста биљка. Користи се за разноврсна обољења. Јача имунитет, помаже код инфекција дисајних путева и уринарног тракта. Јача слузокожу и делује антиинфламаторно, због чега се користи као средство за ублажавање упале десни. Смирује грчеве и подстиче лучење жучи, те олакшава варење. Помаже за ублажавање климактеричних тегоба – валунга и прекомерног знојења. Естрогено дејство жалфије подстиче појаву менструације, али и ублажава климактеричке тегобе (валунзи и прекомерно знојење) и регулише честе последице менопаузе (колебљив крвни притисак, смањена густина костију, повишен ниво лошег холестерола, а смањен ниво доброг холестерола у крви). Антиинфламаторно својство ове биљке помаже код реуматских обољења. Смањује напетост, стрес и нервозу, па делује и као благ седатив.

Хајдучка трава је дуговечна зељаста биљка која код нас расте свуда по сувим местима као коров. Спада у једну од најпознатијих и најчешће употребљаваних биљака, која се у фитотерапији користи како за спољашњу, тако и за унутрашњу употребу. Супстанце хајдучке траве делују као горка ароматична средства која повољно утичу на желудац, опуштају грчеве, стимулишу рад жучи, елиминишу гасове из дигестивног тракта и подстичу апетит. Ова биљка регулише циркулацију, зауставља спољашња и унутрашња крварења, нарочито из хемороида и рана насталих услед проширених вена. Поседује бактерицидно и антивирусно дејство, тако да налази примену при лечењу спољашњих и унутрашњих инфекција. Делује на брзо затезање површине слузокоже или повређене коже.

Орах је импозантно, високо дрво које може да порасте и до 40 м. Од давнина се гаји, па је тешко установити његово природно станиште. Воли топло, растресито, влажно и богато земљиште. У фитотерапији се користи лист који се бере током лета, а често и зелено саплође. Примењује се код упале коже и слузокоже, акни, екцема, сметњи у варењу, дијареје, и као антисептик.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

Једну супену кашику чаја прелити са 500 мл кључале воде, поклопити и оставити 30 минута, а након тога процедити. Испирати се топлим чајем два пута дневно. Препарат је намењен само за спољашњу употребу.