Капсуле липо-комплекс, 50ком

Капсуле липо-комплекс, 50ком

480.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • регулацију метаболизма масти (повишен холестерол и триглицериди)
  • превенцију атеросклерозе
  • проблеме са варењем услед недовољне секреције жучи

Не препоручује се код:

  • алергије на било који састојак препарата
  • трудноће и дојења
  • особа млађих од 18 година

Sastav

Састав: лист артичоке (Cynarae folium), корен плаве линцуре (Gentianae asclepiadeae radix), бели лук (Allii sativi bulbus), цвет хајдучке траве (Millefolii flos), цвет и лист глога (Crataegi folium cum flore), лист жалфије (Salviae folium).

Артичока је зељаста биљка, богата витаминима (Ц, А и Б-комплекс) и минералима (Cu, K, Ca, Fe, Mg, P), фолном киселином и антиоксидансима. Смањује ниво лошег холестерола у крви, тиме што појачава његову разградњу. Подстиче стварање жучи, побољшава варење и превентивно делује на стварање камена у жучи. Повољно делује на избацивање штетних материја из организма, тако да служи као природни детоксикатор. Инулин, као један од састојака артичоке, повољно утиче на цревну флору и смањује ниво триглицерида у крви. Изузетно стимулише стварање компонената имуног система, услед чега се користи у превенцији вирусних, бактеријских и гљивичних инфекција, у акутним инфекцијама, у стањима реконвалесценције и као помоћно средство у дуготрајним лечењима хроничних болести.

Плава линцура је вишегодишња биљка, висине до 60 цм, која расте на планинским пашњацима, често у великом броју. Плава линцура по свом саставу и дејству не заостаје за жутом линцуром, која је најпознатији представник те врсте. Горког је укуса. У фитотерапији се користи корен, пре свега као средство за јачање организма, за побољшање апетита и стимулацију лучења желудачно цревних сокова. Повољно утиче на метаболизам масти. Споља се примењује против упалних процеса на кожи.

Бели лук је веома распрострањена зачинска биљка. Садржи велики број биоактивних органских једињења, од којих су најзаступљенији угљени хидрати. У белом луку су присутне за људски организам веома значајне минералне материје, нарочито калијум и сумпор, а богат је и витаминима Б1, Б2, Ц, Е, К. Антимикробно дејство белог лука потиче углавном од алицина, који настаје дејством фермента алинеазе на алин – основни састојак ове биљке. Користи се у превенцији и куративи бактеријских, вирусних и гљивичних инфекција. Осим тога, побољшава варење и регулише интестиналну флору, тако да благотворно утиче на рад црева. Стимулише циркулацију, снижава крвни притисак и холестерол, смањује ризик од атеросклерозе.

Хајдучка трава је дуговечна зељаста биљка која код нас расте свуда по сувим местима као коров. Спада у једну од најпознатијих и најчешће употребљаваних биљака, која се у фитотерапији користи како за спољашњу, тако и за унутрашњу употребу. Супстанце хајдучке траве делују као горка ароматична средства која повољно утичу на желудац, опуштају грчеве, стимулишу рад жучи, елиминишу гасове из дигестивног тракта и подстичу апетит. Ова биљка регулише циркулацију, зауставља спољашња и унутрашња крварења, нарочито из хемороида и рана насталих услед проширених вена. Поседује бактерицидно и антивирусно дејство, тако да налази примену при лечењу спољашњих и унутрашњих инфекција. Делује на брзо затезање површине слузокоже или повређене коже.

Глог је једна од најлековитијих биљака која се у фитотерапији користи за лечење кардиоваскуларних тегоба. Регулише срчани ритам, јача ослабљени срчани мишић, благотворно делује на упалу миокарда, помаже код ангине пекторис и атеросклерозе. Регулише крвни притисак. Цвет и плод глога делују липолитички - обарају ниво лишег холестерола у крви. Користи се и као седатив.

Жалфија је вишегодишња зељаста биљка. Користи се за разноврсна обољења. Јача имунитет, помаже код инфекција дисајних путева и уринарног тракта. Јача слузокожу и делује антиинфламаторно, због чега се користи као средство за ублажавање упале десни. Смирује грчеве и подстиче лучење жучи, те олакшава варење. Помаже за ублажавање климактеричних тегоба – валунга и прекомерног знојења. Естрогено дејство жалфије подстиче појаву менструације, али и ублажава климактеричке тегобе (валунзи и прекомерно знојење) и регулише честе последице менопаузе (колебљив крвни притисак, смањена густина костију, повишен ниво лошег холестерола, а смањен ниво доброг холестерола у крви). Антиинфламаторно својство ове биљке помаже код реуматских обољења. Смањује напетост, стрес и нервозу, па делује и као благ седатив.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

2 × 1 капсула пола сата пре јела.

Начин чувања:

У оригиналном паковању, заштићено од светлости и влаге, на температури до 25°C, ван домашаја деце.