Тинктура простал-комплекс, 50мл

Тинктура простал-комплекс, 50мл

450.00дин.

Поручивање телефоном:        понедељак-петак 09ч-11ч и 18ч-20ч        066/5396099;  066/5448996;  066/5448998

Namena

Препоручује се за:

  • хипертрофију простате
  • упалу простате
  • упалу уринарног тракта

Не препоручује се код:

  • алергије на полен или било који састојак препарата

Sastav

Састав: етанолно-водени екстракт хербе мале ситноцветне млечике (Epilobii herba), хербе троскота (Polygoni avicularis herba), листа боровнице (Myrtilli folium), листа брезе (Betulae folium), корена коприве (Urticae radix), корена першуна (Petroselini radix), кукурузне свиле (Maydis stigma).

Мала ситноцветна млечика се у природи налази на обалама речица, потока, поред јаруга, поред извора у шумама, на влажним запарложеним површинама, од низија до горњег брдског и планинског појаса. Њена главна примена односи се на лечење бенингне хиперплазије простате, учесталог ноћног мокрења, као и отежаног мокрења, које ствара осећај непотпуног пражњења бешике.

Троскот је једногодишња, ситна, зељаста биљка чије танке, чрвсте и разгранате стабљике пузе по земљи. Расте по угаженим местима око кућа и поред путева, а у употреби је цела биљка у цвету. Користи се као помоћно средство у лечењу чира на желуцу и дванаестопалачном цреву. Танини у троскоту ефикасно делују на заустављање пролива. Добар је диуретик, помаже код упале мокраћних канала и утиче на растварање камена и песка у бубрезима. Примењује се код проширених вена, хемороида, спољашњих и унутрашњих крварења. Препоручује се и у случају инфекција дисајних путева, као помоћно средство за искашљавање.

Боровница је жбунаста биљка, висока до 50 цм. Код нас расте у великом мноштву, формирајући приземну флору влажних и хладних букових и четинарских шума и пропланака. Главни састојак боровнице је гликозид миртилин који се сматра биљним инсулином. Због тога се боровница у фитотерапији и користи као ефикасно средство за снижавање нивоа шећера у крви. Лечи лакше облике пролива тако што стеже слузокожу и уништава заразне клице. Отклања надимање и појаву гасова у цревима, повољно утиче на проблеме са варењем. Боровница се у фитотерапији нарочито користи за лечење инфекција уринарног тракта (бешике и простате).

Бреза је дрвенаста биљка, дискретног, финог мириса листа. Лековита својства брезе су изузетна. Изразито појачава мокрење, што је веома битно у случају задржавања воде у организму. Док остали диуретици подстичу излучивање течности, задржавајући притом у организму мокраћну киселину која изазива различита реуматска обољења, у првом реду – гихт, дотле састојци брезе утичу на излучивање мокраћне киселине упоредо са излучивањем течности. На тај начин се лековитост брезе односи и на реуматска обољења, а нарочито на гихт. Осим тога, бреза утиче на јачање имунитета, и уопште на виталност организма. Користи се за лечење инфекција урогениталног тракта, нарочито простате.

Коприва је вишегодишња зељаста биљка, у народу позната као изузетан лек, превентивно средство и храна. Користи се корен коприве, млади врхови и семе. Примењује се против дијареје, малокрвности, за заустљање спољашњих и унутрашњих крварења, упале мокраћних путева, јачања желуца, јетре, срчаног мишића и за бољи рад црева. Хлорофил из коприве помаже код разних инфекција, поремећаја насталих услед лоше размене материја у организму и повишује низак крвни притисак. Споља се употребљава за жарење делова тела оболелих од реуматизма, ишијаса и неуралгије, као и за негу косе.

Першун је двогодишња, ароматична, зељаста биљка. Примењује се као диуретик, пошто стимулише рад бубрега. Осим тога, користи се и против грчева у органима за варење и код менструалних тегоба.

Кукуруз је пореклом из Средње и Јужне Америке, а гаји се код нас и у другим умереним и топлим деловима света у великом броју подврста, варијетета и сорти. У лековите сврхе користи се кукурузна свила, која има сложен хемијски састав. Калијумове соли и друга једињења у кукурузној свили делују као изврстан диуретик, помажу код отежаног мокрења, песка у бубрезима, уринарних инфекција, хроничног циститиса и нефритиса. Захваљујући салицилној киселини, ублажава и реуматичне болове.

Na~in upotrebe

Начин употребе:

50 капи у чаши воде или млаког чаја, три пута дневно, пре јела. Након месец дана направити паузу од недељу дана, а затим поновити поступак.

Начин чувања:

На собној температури. Не излагати директној сунчевој светлости. Пре употребе промућкати бочицу.